Inspiratiebron: Stefanie PosavecStefanie Posavec maakt prachtige datavisualisaties. Ik noemde haar eerder al eens als inspiratiebron voor mijn festival datavisualisatie, maar vond het nu tijd om een blog aan haar te wijden. Stefanie is in de eerste plaats een kunstenaar, maar in plaats van verf of klei is haar kunst voornamelijk opgebouwd uit data.
Ze werd bekend met haar Dear Data project met Giorgia Lupi: In een jaar stuurden ze elkaar iedere week een kaart met een handgetekende datavisualisatie over hun dagelijkse leven. Uiteindelijk zijn deze kaarten gebundeld in een boek.

Tijdens de SHOW conference in Utrecht begin dit jaar gaf ze een lezing en vertelde ze over een aantal projecten. Zo ontwierp ze voor een maritiem museum badges voor bezoekers. Door een aantal vragen te beantwoorden over hun persoonlijkheid kreeg iedere bezoeker een eigen badge."Each [...] badge ‘visualises’ the aggregated personality trait scores (Agreeableness, Conscientiousness, Openness, Neuroticism) and demographic data (gender breakdown and age) for each word used by visitors to describe themselves."

8 november geeft ze weer een workshop in Nederland dus mocht je ook geïnspireerd zijn, mis die dan niet!

Reacties